Datum dolaska

Broj noćenja

Promotivni kod

Promijeni / Otkaži

 

PRATITE NAS NA

Youtube Polar Star Hotel      Facebook Polar Star Hotel      Flicker Hotel Polar Star
Šta vidjeti

Nacionalni park Durmitor je 1980. proglašen za svjetski priznato dobro i upisan je u Registar svjetske kulturne i prirodne bastine koji se vodi pri UNESCO-u.

 
Saznanje da Durmitor van zimske sezone prekrije 1500 vrsta raznog bilja,dovoljan je razlog da ovaj gradić bude organizator manifestacije ”Dani proljećnog cvijeća”. Od ostalih manifestacija,zastupljenih tokom cele sezone izdvajaju se: Medjunarodni planinarski kamp, Dani splavarenja Tarom. Džip reli, Prsten oko Durmitora-mountain bike maraton, Međunarodni para ski kup „Durmitor”, Snowboard i ski takmicenje”Svi na snijeg”.
Bogatstvo flore posebno se ispoljava u prisustvu blizu 150 vrsta ljekovitog bilja,preko 40 vrsta jestivih gljiva, kao i raznovrsnog dekorativnog cveća jarkih i toplih boja. Ovakve karakteristike bile su jedan od bitnih razloga proglašenja Nacionalnog parka Durmitor za svjetsko prirodno dobro.
Na Žabljaku se biljeleži 120 dana u godini sa snijegom većim od 15 cm. U višim predjelima tokom ljeta mogu se sresti nameti snijega sto naročito obogaćuje pejzaž i doživljaj. U predelu Kalica, nalazi se „Debeli namet” na kojem se i ljeti može skijati. Svjež vazduh i veliki broj sunčanih dana pogoduje izletima i šetnjama u prirodi. Gledano u cijelini, ovakvi klimatski uslovi i naročito čist vazduh
 

Međed

Međed je pored Savinog kuka najposjećeniji durmitorski vrh. Omiljen je motiv svih ljubitelja fotografisanja. Svojim položajem, neobičnošću i visinom nudi posjetiocu izuzetan doživljaj. Presvučen borovom sumom, dominira Crnim jezerom dajući mu smaragdno zelenu boju.
 

Crno jezero

Crno jezero je najpoznatije durmitorsko jezero. Karakteriše ga takozvana bifurkacija,to jest, oticanje vode u dva suprotna pravca,u dvije reke, Pivu i Taru. Sastoji se iz dva dijela,velikog i malog jezera. Nalazi se nasred guste četinarske šume, podno vrha Međed, u samom samom srcu Žabljaka, na čijem se prilazu nalaze brojni restorani i kafići,u kojima se posjetioci mogu odmoriti i osvježiti. U ljetnjim mjesecima, kada se voda zagrije,na njemu je moguće veslanje i kupanje, dok je u zimskim, kada ga mraz u potpunosti okuje, omiljeno mjesto ljubitelja klizanja.Takođe, u ljetnjim mjesecima, u sklopu manifestacije „Dani planinskoga cvijeća” na njemu se održava ceremonija vjenčanja mladih bračnih parova. Cijelom njegovom šumovitom obalom prostire se uređena i noću lampinjonima osvijetljena pješacka staza, kojom se uz laganu šetnju cijelo jezero može obići za nepunih sat vremena. Jedinstveni ritam postavljenih klupa i lampinjona, miris borova i iskonska tišina, nerijetko ometena pjesmom šumskih ptica, daju ovom poznatom šetalištu neponovljivo romantični ton.
 

Kanjon rijeke Tara

U podnožju durmitorskog planinskog masiva, kao jedna od glavnih atrakcija, koja u mnogome doprinosi njegovoj prirodnoj i ekološkoj vrijednosti, nalazi se rijeka Tara, nazvana „suzom Evrope”. Ako se u obzir uzme njen kanjon dubine i do 1300 m, kao i njegova dužina od 68 km, rijeka Tara zauzima prvo mjesto u Evropi, a drugo u svijetu, odmah posle kanjona rijeke Kolorado u SAD-u. Predstavlja veliku prirodnu i turističku atrakciju, kao i najveći izazov za avanturiste, ribolovce, ljubitelje raftinga, splavarenja i kajaka .
 
Puna je kontrasta; uglavnom silovita i brza, velike vodene snage, ali i sa ”gazovima”, mjestima na kojima se može i pregaziti. Nedaleko od Bistrice, Tara je na jednom mestu toliko uska da se, prema kazivanju mještana, nekada u nevolji prelazilo jednim skokom. To mesto naziva se Đavolje lazi. Njenih četrdesetak bukova,od kojih su najpoznatiji Sokolovina, Đavolje laži, Bijeli kamen, smještenih tokom cijelog kanjona, ne prelaze visinu od 1,5 m,ali svakako da prilikom spusta izazivaju pravu bujicu adrenalina.
 
Spustovi kroz kanjon Tare, predstavljaju jedan od najinteresantnijih doživljaja, koji će svakom koji je makar jednom iskusio ostati u trajnom sjećanju. Svaki posjetilac uz prekomjernu dozu adrenalina doživeće osećaj netaknute prirode uzivajući u čarobnim pejzažima koji se iz časa u čas mijenjaju.
Dobri domaćini-rafteri, cijelim svojim životom za ovu rijeku vezani, organizovali su na više načina da spust Tarom ostane u trajnom sjećanju: klasičnim splavom od balvana, pneumatskim splavom zvanim „selindžer”, kapaciteta do 20 osoba i pneumatskim čamcem kapaciteta do 6 osoba, kao i kajakom.
Polazište splavova nalazi se na dva i po kilometra krećući se uzvodno od velikog mosta na Tari.Ture mogu biti jednodnevne (do Tepavaca), dvodnevne(do Brstenovice) i trodnevne, do Šćepan polja, gdje Tara zajedno sa Pivom čini Drinu. Selo Lovertara u kome se nalazi lokalitet iz rimskog doba sa ostacima hrama posvećenog u čast boga Mitre, mjesto zvano Lazin kamen, suženje na kome je Tara široka svega 6-8 metara,a duboka oko 12, Bailovića sige,nastale na mjestu nekada velikog vodopada, koje u sebi krije jezerce iz koga i sada ističe voda ulivajući se u Taru i 12 uzastopnih bukova uzvodno od Šćepan polja, samo su neke od atrakcija koje će na ovom nezaboravnom spustu ostaviti kompletan utisak.
 

Kulinarska ponuda Žabljaka

Kulinarska ponuda Žabljaka je veoma bogata i raznovrsna. Specijaliteta ima za svačiji ukus i za svačije navike.Ali ono sto se preporučuje svakako su specijaliteti ovog područja koji ga čine čuvenim i nadaleko prepoznatljivim: njeguška pršuta i sir, kastradina (ovčije suvo meso), skorup, priganice, kačamak, krtole u kile i hljeb ispod sača, jagnjetina na ražnju, jaretina kuvana u mlijeku, pastrmka na žaru.
 

galerija hotel polar star  zabljak

Galerija

Pogledajte slike usluga, smeštaja...

starDetaljnijestar

sala hotel polar star  zabljak

 

Sala

Sala za sastanke...

starDetaljnijestar

specijalna ponuda hotel polar star Zabljak

Specijalna ponuda

starDetaljnijestar


Prijavite se za promo ponude